Понеделник,

Леден ад посред март? Какво ни чака тези дни

От: Редактор -
1812
Леден ад посред март? Какво ни чака тези дни
A
A
A

В следващите няколко дни над Балканите ще се настанят студени арктически въздушни маси, с които ще отбележим най-ниските температури през месец март. Кулминацията на този леден период ще е през почивните дни, когато метеорологичните модели допускат сутрешни температури между минус 8 и минус 12 градуса.

В четвъртък, петък и събота разкъсванията на облачността ще става все по-съществени. И през трите дни обаче ще има условия за краткотрайни, на моменти интензивни снеговалежи без натрупване на значителна снежна покривка. Вятърът ще е от север, с особено силни ледени пориви около крайбрежието в четвъртък и петък. Скоростта им ще е над 50-60 километра в час.

В събота в хода на деня облаците ще се разкъсат над почти цялата страна с тенденция в неделя сутринта да отбележим пика на предстоящия студ. В ниската част на страната се окачва термометрите да покажат между минус 8 и минус 12 градуса в  котловините на Западна България, тук-там в Предбалкана и на места в Лудогорието.

Още в началото на третата седмица на март температурите ще се стабилизират до по-поносими стойности. Между 15 и 18 март  термометрите на много места ще се колебаят около 15 градуса, предава NOVA.

 

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com