Лазаров потвърди за една жертва и трима ранени в Мъглиж

Лазаров потвърди за една жертва и трима ранени в Мъглиж | StandartNews.com

Един човек е загинал и трима са ранени вследствие на взрива в Мъглиж. Това потвърди главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти в Мъглиж. Той пристигна на мястото на инцидента, за да се запознае с обстановката след взрива и да разговаря с близките на работниците.

Заедно с него са шефът на Главна дирекция „Пожарна безопасност" Николай Николов и окръжият прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Те дадоха изявление преди и след излизане от завода.

Две жени са с изгаряния, а един мъж е с травми, обясни още Лазаров. Жените ще бъдат транспортирани в „Пирогов", уточниха от спешния център в Стара Загора.

През октомври и ноември са направени две проверки в „Балиста", каза Лазаров. Не са установени никакви нарушения, няма информация дали заводът има лиценз за утилизация на боеприпаси, добави той.

Главният комисар на МВР не пожела да коментира дали тялото на загиналия работник все още е в завода. Екип на съдебна полиция обаче влезе вътре, което най-вероятно значи, че то все още е там.

Екип на Национална следствена служба ще поеме разследването, каза окръжният прокурор на Стара Загора.

След взрива всички останали работници са били евакуирани. С тях ще разговарят психолози.

В момента на взрива в предприятието са работели по нов продукт, пише Дарик.

"В 11.27 часа в ЦСМП Стара Загора е подаден сигнал за взрив в частен завод за боеприпаси в Мъглиж, като незабавно за инцидента е уведомено и Министерство на здравеопазването. В 11.29 часа екип от филиала на ЦСМП в гр. Мъглиж и екип гр. Стара Загора тръгват към мястото на взрива", съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването по повод взрива. 

Пострадалите жени са на 30 г. и 51 г. Техните изгаряния са били обработени в Стара Загора. "Екипът от гр. Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания, който е транспортиран в УМБАЛ "Проф. Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение, става ясно от съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай