Лазаров: Мобилизирани са всички структури на територията на Бургас

Лазаров: Мобилизирани са всички структури на територията на Бургас | StandartNews.com

Бургас. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в ефира на бТВ похвали координацията между институциите за работата им след новите поройни дъждове и тежката обстановка в някои части на страната. Лазаров изрази надежда, че няма да има повече жертви, след като по-рано стана ясно, че жена е загинала в колата си в района на Бургас, където обстановката е най-тежка.

Той потвърди и че се издирва момиче на 23 години.

„Има моменти, в които човешката намеса е безсилна, но правим каквото е необходимо", увери главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV на път към Бургас.

„Мобилизирани са всички структури на територията на Бургас - пожарна, охранителна и гранична полиция, местна власт, областна администрация", подчерта Лазаров.

„Надявам се да няма повече жертви. Има бедстващи на няколко места в Бургаска област, в община Царево", уточни още главният секретар на МВР.

Той потвърди, че обстановката в Хасково и Стара Загора остава усложнена. По думите му, 3-4 метра вода са залели главен път Е79 между Стара Загора и Димитровград, затова той е затворен.

Зрителка на бТВ съобщи, че е пречупен мостът в село Михайлово, откъдето минава ЖП линия. Прекъснат е достъпът до околните села и хората не могат да стигнат до близките си. По думите й, наводнени са селата Еленино, Християново, Калояновец, Ловец, Борово, Михайлово, Арнаутито, Ракитница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай