Лазаров: Да не взимаме прибързани решения за ситуацията

Лазаров: Да не взимаме прибързани решения за ситуацията | StandartNews.com

София. Прибързаните решения в критична ситуация, в каквато се намираме в момента, не винаги са най-добрия избор. Очаквам предложения за обходни маршрути, тъй като трасето през прохода „Хаинбоаз" е стратегическо за България и извеждането му от експлоатация крие доста рискове. Това каза главен комисар Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР, който посети прохода „Хаинбоаз".

„Надявам се във всеки един момент, след като имаме съответните анализи, да можем да излезем с конкретна информация за състоянието му и кога той отново ще влезе в експлоатация", допълни главният секретар на МВР, цитиран от "Фокус". Това ще се случи, след като МВР съгласува начините за провеждане на нормално движение с Агенция „Пътна инфраструктура", изтъкна той.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са реагирали напълно адекватно на кризисната ситуация, изтъкна Лазаров. „МВР, освен помощта, която оказа на хората в този критичен момент, се погрижи и то успешно смея да твърдя, за опазването и възстановяването на обществения ред и недопускането на посегателство върху имуществото на хората", добави той.

Няма информация как ще се извършва помощта за напред – дали с патрули или чрез други механизми. Решението за това няма да се вземе еднолично от МВР, а съвместно с други институции, тогава ще бъде оповестено и обществото, каза още главният комисар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай