КЗК върна процедурата за Западната дъга

КЗК върна процедурата за Западната дъга  | StandartNews.com

КЗК отмени решението на пътната агенция за прекратяване на търга за Западната дъга. Агенцията ще трябва пак да разгледа ценовите оферти на участниците в процедурата за строителство на отсечката от река Какач до Северната скоростна тангента.

Търгът за изграждането на пътния участък се провали, след като шефът на ведомството издаде решение, според което офертите не отговарят на условията. Финансирането за отсечката трябваше да се усвои до края на годината, тъй като средствата са от изтичащата оперативна програма "Транспорт". В момента изграждането се финансира от програмата, а оставащите отсечки за следващата година ще със средства от следващия програмен период на програмата.

КЗК обаче е разгледала офертите на участниците в процедурата и е констатирало, че несъответствията в ценовото предложение на жалбоподателя ДЗЗД Обединение "Европейски пътища" са технически грешки, които не опорочават самото предложение. В тази връзка КЗК връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане и оценка на ценовите предложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай