Куп звезди влюбени в обектива на Кирил, той мечтае за корица на Вог

Мечтая си за корица на VOGUE Франция, да снимам икони като Мадона, София Лорен или Шер

Куп звезди влюбени в обектива на Кирил, той мечтае за корица на Вог | StandartNews.com

Фотографът Кирил Александров е новият любимец на звездите в България. Пред обектива му застават популярни лица от родния шоубизнес, сред които Емануела, Теди Александрова, Галин, Мариана Маринова, Ива Атанасова, Биляниш, Лорена, Кристиана, Ави Бенеди и много други. Признава, че неговата голяма страст е модата, но в България да се занимаваш единствено с това е невъзможно.

„Както има една известна фраза: "Sky is the limit". Винаги човек трябва да мечтае максимално и да е много упорит. Мечтая си за корица на VOGUE Франция, да снимам икони като Мадона, София Лорен или Шер, например“ – споделя Кирил.

Той стартира своята кариера още докато изучава специалност "Фотография" в столичната НПГПФ. Талантът му се забелязва и бива награден в специален фотографски форум "Фотоакадемика" - сдружение, което подкрепя и насърчава фотографското изкуство в България. Снимката, с която печели, носи заглавието "Хубавата Елена" и сякаш е като символ, че неговата личност ще се занимава именно с естетика и красота.

„Проявявах интерес към модните списания още, докато бях ученик. Разлиствах ги вкъщи и някак се пренасях там, на снимачната площадка, и си представях какво се прави, какво се говори, как се осъществява всичко. Естествено, обичах рисуването и след основното си образование настъпи въпросът къде искам да уча. Учителката ми по рисуване - г-жа Аладжем - има ключова роля - тя може би беше първият човек, който откри фотографът в мен“ – казва младият фотограф.

Той разкрива, че всеки човек сам по себе си е доза вдъхновение. В една естетическа професия креативността е ключова - за да се получи нещо наистина интересно. В много от неговите фотосесии вдъхновението идва в хода на разговора, в който доуточняваме детайлите с клиентите си. Споделя, че понякога дори нещо напълно планувано от А до Я бива трансформирано в нещо коренно различно, само защото дадено обстоятелство се е появило неочаквано.

„Например с водещата и певица Ива Атанасова имахме такава сесия. Бяхме планували всичко, но заваля дъжд и трябваше все пак да отреагираме, бяхме организирали статисти. Може и да сме се намокрили малко, но беше наистина по-различно и ефектно. С Мисис България Мариана Маринова пък сме имали много смешни случки. Подготвяхме фотосесия, вдъхновена от традициите на Китай и тяхното специфично облекло. Докато разглеждахме обаче какво и как да бъде конструирано, забелязвахме една много интересна визия за косата. Направихме я, но се оказа, че тя не е китайска, а японска. Все пак, номерът на китайката мина“ – забавлява се със спомени Кирил.

Той следи творчеството на много наши фотографи с интересни концепции, но любими са му Ани Лейбовиц, Питър Линдберг, Мерт Маркус.

„Фотография е имало, има и ще има. Да, технологиите променят много аспекти от нашия живот, включително и фотографията от гледна точка на дигитализацията, но все пак някои неща си остават същите. Фотографията не може да се ангажира с времето - тя е извън него и е във всички жизнени сфери от човешкия свят“ – казва Кирил Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай