Кубрат размаха сабята на "Мъж на годината"

Догодина съм световен шампион, кани се Пулев

Кубрат размаха сабята на "Мъж на годината" | StandartNews.com

София. Кубрат Пулев получи уникална гравирана парадна офицерска кавалерийска сабя от времето на цар Борис III като награда за "Мъж на годината 2013". На тържествената церемония Кобрата се закани следващата година да триумфира пак, този път като световен шампион. "Приготвил съм сега две монети, с които спрямо традицията трябва да откупя сабята. Сега давам и двете, че и за догодина! Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря на Дарик радио за оказаната чест! Поздравявам и всички в Топ 3. Много съм щастлив и ще продължавам да се развивам по този начин като човек, като личност. Ще продължавам да израствам. Ставам още по-опасен с тази сабя", заяви Кобрата при награждаването.

 

"В изтеклата 2013 г. имаше страшно много дефицити. Един от тези, които най-много болят, бе дефицитът на мъжество! За това всеки един от номинираните заслужава да бъда лауреат на сабята и на "Мъж на годината". Победителят обаче е само един - Кубрат Пулев! Ще бъда изключително щастлив догодина да имаш и втора сабя, а аз да имам честта да я връча на световния шампион!", бяха думите на изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев към Кубрат Пулев.

 

Кобрата благодари специално на баща си Венко Пулев. "От когото съм се учил, той ми даде всичко това, което съм, възпита ме страхотно", каза гордият победител. Кобрата заяви, че дългото чакане за двубоя с Кличко работи единствено в негово полза. "Той е по-стар и времето работи за мен. Така че дори да отбягва, дори да изчаква, мисля, че е в ущърб за него", заяви още Пулев.

 

Дарик радио удостои със специалната награда "Легенда" големия актьор Джоко Росич. От името на символа на българското кино, театър и култура, грамотата получи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

 

"Аз не съм Джоко Росич, а адски би ми се искало да бъда! Благодаря от негово име на Академията на Дарик радио, но благодаря и за това, че Джоко е един от най-големите мъжкари в българското изкуство, театър и култура. Искам да ви кажа нещо, което по всяка вероятност и Джоко щеше да ви каже: Хора, не забравяйте големите личности на България! Хора - много, човеци - малко, Джоко е човек!", заяви Мутафчиев.

 

Другият специален приз "Мис Тв Чар" бе връчен на Мария Андонова по БНТ. "Огромно благодаря, че ми подарихте такъв приказен ден!", с усмивка сподели лицето на "Денят отблизо".

 

От името на Негово светейшество Неофит - патриарх български и Софийски митрополит, грамотата за номиниран в "Мъж на годината 2013" получи Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний с думите: "Това е признание за авторитета на Българската православна църква. "Мъж на годината" е задължаващо, защото мъжеството е висша християнска добродетел. Тя е съвкупност от ображението на духовния стремеж на човека да се уподоби на Бога. Нека да помним думите на св. Апостол Павел, който казва: "Помнете вашите наставници, като имате пред очи техния живот, подражавайте на вярата и делата им!" Нека имаме много повече вяра и да бъдем по-добри".

 

Кубрат Пулев спечели "Мъж на годината 2013", запазвайки статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача на професионалния ринг и извоювайки правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко. Кобрата събра 63,4% вот за първата позиция, оставяйки след себе си в подреждането Григор Димитров с 24,8% и Негово светейшество патриарх Неофит с 11,8% от гласовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай