Кралски скандал! Принцът на Монако с любовна афера

Френската преса публикува откъси

Кралски скандал! Принцът на Монако с любовна афера | StandartNews.com

Паднаха тайните за любовните афери на принца на Монако. Френската преса публикува откъси от бележките на опозорения ковчежник. Те разкриват машинациите и неофициалните разходи на монарха за съпругата му, любовниците и извънбрачните му деца, пише The Daily Telegraph.

67-годишният Клод Палмеро управлява имуществото на принца на Монако Албер II повече от 20 години, а преди това този пост беше заеман от баща му.

По указание на монарха той криел богатството в офшорки или го регистрирал в кухи компании, често регистрирани на негово име. Освен това той изпълнявал поверителни молби от „негова светлост“ - например намиране на апартаменти за тайни срещи или плащания на изнудвачи.

През 2023 г. принцът заподозря Палмеро в нелоялност и го уволни. Той пък на свой ред тръгна да го съди. Докато течеше съдебният спор, френският вестник Le Monde се сдоби с пет тетрадки от дневниците на бившия ковчежник. В тях той говори подробно за инструкциите на Албер и разкрива други тайни на княжеското семейство.

Освен всичко друго, от записите на Палмеро следва, че разходите на съпругата на Албер, принцеса Шарлийн, значително надвишават официалната й заплата. 

От 2011 г. до 2019 г. тя е похарчила около 15 милиона евро, включително 860 хиляди евро за декориране на офиса й в двореца и 826 хиляди евро за ремонт на корсиканската й вила. 

Палмеро твърди, че през април 2016 г. Шарлийн успяла да похарчи 66 хиляди евро за един ден. „Това е лудост“, оплака се той в дневника си. 

„Нямам контрол върху нейните разходи.“

Записите на Палмеро споменават две от известните извънбрачни деца на Албер: 31-годишната Жасмин Грималди, дъщеря на принца и агентката на недвижими имоти Тамара Ротоло, и 20-годишният Александър Косте-Грималди, син на принца и бивша стюардеса Никол Косте.

За Жасмин Албърт купува апартамент в Ню Йорк , който струва три милиона евро и й превежда 86 000 долара на всеки три месеца. За Александър сключил застраховка срещу отвличане срещу откуп. 

Освен това Албърт помага на майка му да управлява бутик в Лондон. Това му струва около милион евро годишно.

За да не знае съпругата му за разходите му за любовници и извънбрачни деца, Албер извършва плащанията чрез отделна сметка във френската банка BNP, открита за клиент с инициали AG (Албер Грималди).

Адвокатите на принца заявиха, че информацията от дневниците на Палмеро, която се появи в Le Monde и други френски издания, е невярна.

По-рано предприемачът Хайме Дел Бурго заяви , че испанската кралица Летисия е негова любовница и публикува нейно селфи по пижама. 

Дел Бурго твърди, че е започнал да се среща с Летисия, преди тя да срещне бъдещия си съпруг, испанския крал Филип VI , но връзката им продължила и след сватбата.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай