Кожата възкръсва със сусамово олио

Кожата възкръсва със сусамово олио  | StandartNews.com

Ако открием пролуки в бизнес графика, за да потърсим и постигнем хармонията между духа и тялото, ще влезем в класацията на отличниците и разбирачите от новото време. Защото всъщност това е най-актуалният тренд - да се погрижим за себе си, стремейки се към баланс между физиката и аурата. Източните философии от векове тиражират различни възможности и стратегии пред прагматиците на Запада. Истината е ясна и без сложни терминологии - трябва да се започне от битката с токсините. Ако организмът се изчисти и след това не се товари с отровите на чревоугодничеството и другите грехове на съвременната цивилизация, може да се опълчи много по-категорично и ефективно на календарната възраст - и най-вече на вирусите. Ако успеем да практикуваме йога, да медитираме и използваме постиженията на аюрведата, тогава вероятно ще забравим и за лекарствата. Алтернативната медицина, възникнала в Индия преди 3000-5000 години, продължава да се развива и днес. Тя използва

разнообразие от натурални продукти

и техники за освобождаване от вещества, които водят до различни диагнози. Според тематичните лечители естественото състояние на човека е да се чувства добре и щастлив. Как да изчистим тялото и душата от насъбраните в тях "мръсотии", разкрива Панчакарма - аюрведичната практика. Тя довежда до отваряне на фини канали, повишаване на виталността и стигане до увереността във вътрешния мир, коментира Албена Александрова. Известната стилистка, която отдавна е изкушена от източните философии, е поканила за пореден път през май д-р Нилеш Уакде с неговата осемдневна програма в Банско.

Експертът живее в Лондон, а през неговата клиника преминават както представителите на британския елит, така и съвсем "обикновени" хора, които стават все по-наясно с приоритетите си. Докторът обяснява, че всяка от 100-те трилиона клетки, които са повече от звездите в Млечния път, постоянно са изложени на стреса в модерния свят. И че битката с напрежението на физическо и емоционално ниво би трябвало да стартира от диагностика на пулса и езика, с коментар на хранителния режим и храносмилането, на съня. Важно е да се знае към кой от трите типа доши принадлежите - вата, пита и кафа или комбинация от тях. Дошите разкриват моментното състояние на организма и неговите слаби страни, които храната може да балансира и да "поправи".

"Панчакармата препоръчва организмът да бъде освободен от токсините с помощта на приемане на масла. Вътрешно - за изчистване на червата (така се "изтеглят" мастно разтворимите токсини) и външно - чрез масажи като широдара (със сусамово масло върху скалпа, косата, стъпалата и лицето). Многото течности помагат за изхвърлянето на натрупаните отрови. Храната е изцяло съобразена с детокса - приготвя се по правилата на аюрведа и според дошите. Терапевтичните процедури внасят жизнена енергия. "Помощни" субстанции като кафе и цигари са забранени", обяснява още д-р Уакде. Според него е добре веднъж годишно да се направи панчакарма. По време на процеса трябва да проследите до най-малкия детайл какво се случва с тялото и ума ви и да си дадете сметка как функционира организмът. За 7 дни спокойно можете да се пречистите от токсините, да установите каква диета е подходяща за вас, каква медитация да практикувате, как да дишате правилно, как да промените нездравословните си навици. Аюрведа препоръчва да се събуждаме поне 45 минути преди изгрева на слънцето. Тогава сме най-отворени към природата и тя към нас. Започваме с поздрав към небесното светило. Изпийте

две чаши с гореща вода и прясно изцеден лимонов сок

следват масажите, йога, медитация, съзерцание, разходки сред природата. Първите три дни са изпитание за пушачите, но после ще се чувстват перфектно".
Докторът обяснява още, че според аюрведа жените са естествено красиви и хубостта им не зависи от годините или състоянието на кожата. Най-важното е каква енергия излъчват, особено по време на секс. Жената сияе, ако е в хармония със своята природа - а тя е да бъде любяща, съпричастна и грижовна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай