Коя е Бони Готина

Памела покани момичето от Сливен на вечеря

Коя е Бони Готина | StandartNews.com

София. "Съквартирантите в този "ВИП брадър" са особено безинтересни с изключение на Бони. Тя е най-готина и естествена", заваляха коментарите в мрежата още след първия епизод на риалитито по Нова. Фолк певицата засега е фаворитката на зрителите. Държи се нормално и говори това, което мисли - дори и със звезда като Памела Андерсън, с която тропнаха хорце, а после американката пожела българката да й прави компания на вечеря.

Бони наистина има голяма доза артистичен талант. Така добре се справи с първата си мисия в Къщата, че никой не я заподозря, а тя пък спаси багажа на съквартирантите си. "Не можех да оставя хората без дрехи", обясни просто изпълнението си.

"Известна съм с това, че може да съм циганка, но не съм мангалка. Пич съм", твърди колоритната попфолк певица. Казва, че сърцата и душите на ромите са като автобус - има място за всички. Раздава се и се пали по всяко нещо, с което се захване. Възприема се като добър човек с голямо сърце и голяма душа. "Това, което ми е на сърцето, това ми е в устата", казва Бонка Илиева, както е истинското име на 29-годишната звезда.

Кръстоската между българка и ром за малко не успява да вземе диплома за средно от хранителния техникум в родния Сливен. "Заминах да работя в Югославия и така не завърших 12 клас. За мен не е нито смешно, нито срамно това, че съм решила сега, макар и с голямо закъснение, да приключа средното си образование", признава красивата мургавелка. Като малка мечтае да стане известна певица, да има собствени албуми, да си купи "дънчици" и златно пръстенче. Твърди, че е мъжко момиче, силна жена, защото животът я е направил. Досега все се е справяла сама - без мъж, без спонсори.

Учителката й по музика Мария Игнатова първа открива таланта й. Започва да пее от 15-годишна, но родителите й са против. В рода ни няма артисти, казват те и не вярват в гласа на момичето си. Но то започва да работи с доста музиканти от родния си град, пее на сватби и по други поводи. В началото Бони започна като вокалистка на оркестър "Кристали" и с тях издава първия си албум. Но на сцената не само пее, но и танцува и изнася цели представления. След няколко години певицата се отделя и започва своята солова кариера в "Пик мюзик". Излизат нови хитове като "Спри, не си отивай", "Огън и лед" и албумът "Клада от страст". А текстовете в него са на поетесата Надежда Захариева, която също много харесва сливенката. "Любовна магистрала" е най-новият музикален проект на ромската изпълнителка, шести по ред.

Артистизмът й провокира вече няколко режисьори. Милена Андонова първа смело й повери главната роля в една от трите новели във филма си "Маймуни през зимата". И не сбърка, защото Бони бе оценена с почетен диплом за дебют на кинофестивала "Златна роза" във Варна и със специалната награда от Карлови Вари. Напоследък пък беше изключително забавна като медицинската сестра, която обслужва Милото в сериала "Седем часа разлика" по bTV. С Калин Сърменов са страхотна комбина. "Нямах никаква предварителна подготовка. На мен всичко ми идва отвътре някак си. Просто, докато снимахме в болница "Лозенец", се допитвах до сестрите там малко или много, за да не стана смешна. Иначе нямам представа как се получава. Никога не съм си мислила, че мога да се справя с подобна роля.

Преди време имах доста сериозни проблеми с дискова херния. С две операции съм - едната беше неуспешна. Получих атрофия на мускулите, бях в инвалидна количка. И благодарение на Господ, моята воля и намесата на екипа от болница "Св. Иван Рилски" след втората операция на седмия ден бях на участие. Всички се чудеха как толкова бързо се възстановявам и как мога да пея и да танцувам", казва певицата актриса.

Преди да влезе в Къщата, Бони намекна, че има нови предложения за снимки. Не уточни с кого, но смята да ги съвмести успешно с музикалната си кариера. Твърдо е решила да не се отказва от актьорството, за което мечтае от дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай