Коя е ядката, която е най-полезна за здравето

Съдържа много полезни вещества

Коя е ядката, която е най-полезна за здравето | StandartNews.com

Орехите са полезни за функционирането на мозъка, сърцето и храносмилането.Те нямат противопоказания, свързани с възрастта, и се препоръчват за ежедневна употреба от възрастни и деца, съобщава изданието The Health Site.

Ползите от ореховите ядки Ореховите ядки съдържат здравословни ненаситени мазнини, които намаляват възпалението и като цяло са полезни за тялото.

Омега-3 киселините в състава им се борят с оксидативния стрес и подобряват мозъчната функция. В допълнение, ореховите ядки работят като пребиотик и поддържат чревната функция. Те също така помагат за нормализиране на нивата на кръвната захар, поддържат нервната система и намаляват риска от депресия.

Ореховите ядки защитават сърдечно-съдовата система. Полиненаситените мастни киселини и растителните стероли, които се съдържат в изобилие в тях, оказват благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, намаляват нивото на лошия холестерол, имат противовъзпалителен ефект, намаляват вискозитета на кръвта и склонността към образуване на кръв съсиреци. В допълнение, коензим Q10 в състава им помага за понижаване на LDL холестерола, а L-аргининът помага за разширяването на кръвоносните съдове, което води до по-ниско кръвно налягане и намален риск от инфаркт.

Орехите подобряват външния вид на кожата поради съдържанието на цинк и антибактериално вещество.  Силните бактерицидни свойства на тези ядки оказват положително въздействие срещу стрептококи, стафилококи и чревни бактерии. Те могат да бъдат полезни и в борбата срещу паразитите в стомашно-чревния тракт.

Поради съдържанието на киселини орехите имат положителен ефект върху нервните клетки. Този ефект се засилва и от значително количество фолиева киселина и магнезий в състава им. Орехите подобряват мозъчната функция. Благодарение на високото съдържание на фосфор, те имат отличен ефект върху ефективността на мисловните процеси и се препоръчват особено за тези, които учат. Медта и манганът, както и линоленовата киселина, мазнина от групата на полиненаситените киселини, от която тялото произвежда омега-3 мастни киселини, също влизат в състава им. Те са един от основните „строителни материали” на мозъчните клетки.

При липса на индивидуална непоносимост или алергии ореховите ядки няма да причинят вреда, отбелязва още изданието. Нормата на дневната доза е 30 грама, а максимално допустимото количество за консумация на дневна база е 45-60 грама. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи