Коя е най-възрастната брачна двойка в света

Съпрузите гонят 215 години

Коя е най-възрастната брачна двойка в света | StandartNews.com

 

Най-възрастната брачна двойка в света гони 215 години. На младини Хулио Мора бяга от къщи, за да се ожени тайно за Валдрамина Кинтерос. Семействата и на двамата са против брака. Но те все още са заедно, 79 години по-късно, предаде Асошиейтед прес. Той е на 110, а тя - на 104, а и двамата са в добро здраве, макар роднините им да споделят, че са леко депресирани, защото им липсват големите семейни сбирки по време на карантината.
Има и по-дългогодишни бракове от техния, но в момента няма друга семейна двойка, която е да с по-голяма обща възраст, според книгата на рекордите на Гинес. 
Мора е роден на 10 март 1910 г., а Кинтерос - на 16 октомври 1915 г. Женят се на 7 февруари 1941 г. Двамата пенсионирани учители живеят в еквадорската столица Кито, където в средата на август получават сертификата за рекорд на Гинес.

Дъщеря им Сесилия казва, че и двамата са с ума си, активни са, макар вече да не са така жизнени, както са били преди. Тя добавя, че през последния месец са се променили, защото се чувстват самотни без гости. А около тях може да е наистина оживено - двамата съпрузи имат четири деца, 11 внуци, 21 правнуци и едно праправнуче.
Сесилия споделя, че баща й обича да гледа телевизия и да пие мляко. Майка й пък е почитател на десертите и всяка сутрин обича да чете вестници. 
Предишния рекорд за най-възрастна двойка държаха съпрузи от Остин Тексас, чиято обща възраст бе 212 години и 52 дни, съобщава Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай