Кой уши ръкавиците на Бърни Сандърс

Сенаторът-демократ пуска в продажба с благотворителна цел суитчъри с култовата снимка от церемонията

Кой уши ръкавиците на Бърни Сандърс | StandartNews.com

Церемонията по встъпването в длъжност на новия американски президент все още отеква в социалните мрежи. Една от най-обсъжданите теми обаче продължава да бъде сенаторът-демократ Бърни Сандърс, който беше заснет с ексцентрични плетени ръкавици.

ВИЖ ОЩЕ: Бърни Сандръс поведе протеста у нас /НОВИ МЕМЕТА/

Бърни Сандърс, 78-годишният сенатор-демократ, два пъти е номиниран за кандидат-президент на Демократическата партия. И двата пъти не успява да стигне до финала на надпреварата. На церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън е от високопоставените гости. Камерите го подминават, но не и обектива на Брендън Смяловски - фоторепортера на Франс прес. Снимката се превръща в сензация за часове. Дизайнерските тоалети на останалите гости бързо са забравени. Но облеклото на Бърни Сандърс провокира лавина от коментари и колажи в социалните мрежи.

"Защо бях с тези ръкавици ли? Защото ние във Върмонт знаем какво е студ. За нас не модата е важна, а да ти е топло", каза сенаторът на Демократическата партия Бърни Сандърс, предаде БНТ.

Историята донесе и неочаквана слава на начална учителка от Върмонт. Жената изплела ръкавиците от рециклирани пуловери и преди две години ги подарила на Сандърс.

"Това беше просто един малък подарък. Но никога не знаеш каква сила могат да имат подаръците", каза учителката Дженифър Елис.

Снимката казва всичко за Бърни Сандърс, обяснява фотографът. За сенатора от Върмонт това беше един обикновен работен ден. Реакцията му на цялата история, също разкрива много за него.

Бърни Сандърс обяви, че пуска в продажба с благотворителна цел суитчъри със сензационната снимка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай