Кой брои 200 000 долара за омачканите сандали на велик човек

Грозните чехли продадени на търг

Кой брои 200 000 долара за омачканите сандали на велик човек | StandartNews.com

200 000 долара брои неизвестен купувач за омачканите сандали на един велик човек. Обувките на са Стив Джобс и той ги е носил през 70-те годни. Те бяха продадени на търг за рекордната сума. Тя е повече от три пъти по-голяма от първоначалната оценка на специалистите, според които за тази вещ на основателя на "Епъл" може да се очакват не повече от 60 хиляди долара.

Организаторът Julien's Auctions заяви, че за "доста износените" кожени сандали с коркова подметка Birkenstocks Arizona от средата на 70-те години е поставен рекорд за подобен предмет.

В описанието им на сайта на аукционната къща се казва, че "подметките съдържат отпечатък от стъпалата на Стив Джобс, които са ги оформили в продължение на години". Джобс е носил грозните чехли и през 80-те години, "в някои от историческите моменти за компанията".

Джобс и Стив Возняк основават "Епъл" през 1976 г. в семейната къща на Джобс в Лос Алотос, щата Калифорния. През 2013 г. - две години след като той почина от рак на панкреаса - тя бе обявена за историческа забележителност.

Предишният собственик на сандалите е Марк Шеф, който е управлявал дома на Джобс. Преди аукциона те са използвани в различни изложби като Salone del Mobile в Милано през 2017 г. в централата на Birkenstock в Рамс в Германия, в първия магазин на фирмата в SoHo в Ню Йорк, на мебелното изложение IMM в Кьолн и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай