Котката на Асанж не е в посолството на Еквадор

Имала си е страница в Туитър

Котката на Асанж не е в посолството на Еквадор | StandartNews.com

Прибрана е от адвокатите му

Котката на Джулиан Асанж, която е живеела с основателя на WikiLeaks в посолството на Еквадор в Лондон, отдавна не се намира в зданието на дипломатическото учреждение, заявява за РИА Новости негов представител.

Асанж има любимеца си от май 2016 г., като животното е било много популярно в социалните мрежи и си е имало и собствена страничка в туитър.

„Котката не е тук от септември 2018 г., отдавна е прибрана от адвокатите на г-н Асанж. Не сме зоомагазин и не отглеждаме животни“, заявили от посолството. На Асанж му е бил определен специален режим на поведение, като например сам да храни животното и да чисти след него. За нарушаване на правилата животното го е грозял приют. През ноември Асанж е бил принуден да се откаже от него и сега то се отглежда от семейството му.

По-рано стана известно, че еквадорското посолство отказва на Асанж политическо убежище, а самият той е арестуван от британската полиция за неявяването му през 2012 г. пред съда. А в четвъртък американските власти са заявили, че в САЩ Джулиан Асанж го чакат до 5 години затвор по обвинение за публикуване на секретни документи на Държавния департамент на страната .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай