Сряда,

Котарак се завърна при стопаните след 10 г. в неизвестност

От: Стандарт -
342
Котарак се завърна при стопаните след 10 г. в неизвестност
A
A
A

Изгубена котка се завърна при стопаните си след 10 години в неизвестност. Необичайният случай е от шотландския град Абърдийн.

Нил и Люси Хендерсон решили да си вземат коте, на което дали гръмкато име Форбс. Животинчето било игриво и дружелюбно и бързо спечелило симпатиите на стопаните си, които за кратко се привързали към него. През пролетта на 2011 година обаче Форбс изчезнал.

Семейството го издирвало няколко месеца, търсели го из целия квартал и молили съседите си да проверят дали не се е промъкнал в техните изби и гаражи. Всички техни усилия останали без резултат и те се премирили, че домашният им любимец е безвъзвратно изгубен или дори загинал.

След повече от 10 години семейството вече живеело в Еденбург. Един ден неочаквано с тях се свързал Грег Стивънсън, работник в служба за спасени животни. Той съобщил на Нил, че преди дни му предали котка, в чийто чип били записани именно неговите данни.

Оказало се, че Форбс бил открит от жители на Абърдийн, едва на няколко километра от мястото, където бил изчезнал. Котаракът изглеждал в лошо здраве и именно затова бил предаден на организацията.

"Новината ме изненада страшно много. Веднага исках да го прибера при себе си", споделя щастливият Нил. Още на следващия ден той отешъл в приюта при изгубения си любимец. "Форбс се сгуши в мен, затова се надявам, че ни е познал", разказва Хендерсон.

От момента, в който вече е в дома на стопаните си, котаракът показал същите привички, каквито имал до своето изчезване.

"Преди стоях буден до късно и когато Форбс идваше в стаята, започваше да мяука, докато не изключа компютъра и не отида да си легна. Тогава идваше при мен, за да се гали. Днес прави абсолютно същото", допълва Нил.

/Превод: GlasNews.bg/


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички