Костурица се мести в Русия. Получава важен пост

Поканата дошла от най-високо ниво

Костурица се мести в Русия. Получава важен пост | StandartNews.com

Сръбската мегазвезда Емир Костурица се мести в Русия. Световноизвестният режисьор, оператор, актьор и музикант става главен режисьор на Централния академичен театър на руската армия. Поканата му е отправена лично от руския министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщиха руските медии.

Началникът на военното ведомство подчерта дългогодишните приятелски отношения с Кустурица, неговия талант и страхотна работа, идващи от сърце. Отбелязвайки ролята на Кустурица в запазването и развитието на най-добрите традиции на руската култура, Шойгу го покани да заеме длъжността главен директор на Централния академичен театър на руската армия,- съобщи за РИА "Новости" прессекретарят на ръководителя на руското министерство на отбраната Росиана Марковская.

Тя допълни, че операторът е приел предложението.

За мен предложението на Сергей Шойгу да стана главен режисьор на театъра е голяма чест. Сцената на Театъра на руската армия има голяма история и традиции, е коментирал Костурица. Думите му бяха цитирани от Марковская.

Кустурица каза, че се надява на успешна работа в театъра и отбеляза, че иска да запази класическите ценности, докато „по целия свят ценностите се променят много бързо“, допълни Марковская.

Кога Кустурица ще започне работа, не се уточнява.

На 23 февруари Емир Кустурица ще отлети до Сочи за фестивал на изкуствата, където ще се представи с музикалната си група The No Smoking Orchestra.

Емир Кустурица е носител на две "Златни палми" на филмовия фестивал в Кан и автор на хитовите филми "Аризонска мечта" с Джони Деп, "Ъндърграунд", "Черна котка, бял котарак", "Животът е чудо", "По млечния път" с Моника Белучи и много други

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай