Вторник,

Костинброд с нова пречиствателна станция

От: Администратор -
1831
Костинброд с нова пречиствателна станция
A
A
A

До броени седмици Костинброд ще има пречиствателна станция, модерна ВИК мрежа, а реките ще се превърнат в отливни канали. Строежът на съоръженията приключи. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Костинброд Милен Димитров огледаха пречиствателна станция за отпадъчни води. Съоръжението е финансирано от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." и е на стойност 97 млн. лв. То е част от мащабен проект, изпълняван по Оперативна програма "Околна среда". До момента са излезли всички проби за качество и анализ на пречистване на битово фекалните отпадъчни води и пречиствателната станция е в тестови режим.

"С кмета на общината направихме бърз оглед на изграденото съоръжение. Радва ме това, че вече на 100% са завършени строително-монтажните дейности на един от компонентите на един от най-мащабните проекти, изпълнявани по ОП "Околна среда", каза Василева. Очаква се издаването на акт 16 за въвеждане на съоръжението в експлоатация.
"Преди четири години, когато бях избран за кмет на Костинброд, обещах, че аз и екипът ми ще реализираме този проект и ще работим за опазването на околната среда в общината ни. Днес пречиствателната станция е реалност", заяви кметът на Костинброд Милен Димитров. Той подчерта, че над 10 хил. жители ще бъдат свързани към пречиствателната станция за отпадъчни води.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички