Костинброд с нова пречиствателна станция

Костинброд с нова пречиствателна станция | StandartNews.com

До броени седмици Костинброд ще има пречиствателна станция, модерна ВИК мрежа, а реките ще се превърнат в отливни канали. Строежът на съоръженията приключи. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Костинброд Милен Димитров огледаха пречиствателна станция за отпадъчни води. Съоръжението е финансирано от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." и е на стойност 97 млн. лв. То е част от мащабен проект, изпълняван по Оперативна програма "Околна среда". До момента са излезли всички проби за качество и анализ на пречистване на битово фекалните отпадъчни води и пречиствателната станция е в тестови режим.

"С кмета на общината направихме бърз оглед на изграденото съоръжение. Радва ме това, че вече на 100% са завършени строително-монтажните дейности на един от компонентите на един от най-мащабните проекти, изпълнявани по ОП "Околна среда", каза Василева. Очаква се издаването на акт 16 за въвеждане на съоръжението в експлоатация.
"Преди четири години, когато бях избран за кмет на Костинброд, обещах, че аз и екипът ми ще реализираме този проект и ще работим за опазването на околната среда в общината ни. Днес пречиствателната станция е реалност", заяви кметът на Костинброд Милен Димитров. Той подчерта, че над 10 хил. жители ще бъдат свързани към пречиствателната станция за отпадъчни води.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай