Коси '15: Роз-лила и синьо

Коси '15: Роз-лила и синьо | StandartNews.com

Къдравелките Шер и Ева Тепавичарова пак са на мода

Голямото пролетно шоу в прическите започна. Зрелището си заслужава - сини, зелени, лилави, розови и оранж кичури са хитът в косите за пролетта и лятото. "Ако сте достатъчно смела, може да звучите тотално в някой от тези цветове - целият свят е луднал по тях", коментира топстилистът Митко Дамов. Конкуренцията в "дизайна" също е от класа. Къдравелките отново са на мода - ярки, категорични, властни. Като Шер в "Лунатици" и Ева Тепавичарова в "Столичани в повече". Всъщност косите "на вълни" рядко слизат от сцената. Има сезони, в които дамите фанатично желаят те да бъдат "изправени", но сега ситуацията е съвсем различна. Просто от този тип фризури напират неистова романтика и сексапил.

Някои нежни създания обаче ще изберат прическите на Кийра Найтли в "Гордост и предразсъдъци" - небрежни плитки или малък небрежно артистичен кок. Съвсем рустикално, нищо официално или задължително. Много върви и Клаудия Шифър - толкова перфектно изпипана разпиляна коса, та чак някой може да си помисли, че вечната дива на елегантността излиза от банята, а не от студиото на любимия си коафьор. "Да не забравяме бохемския калифорнийски шик - той вдъхновява всяка жена, която иска да изрази бунтарския си дух. Бретон и нюанси в пясъчно", уточнява Митко Дамов. Той припомня, че сред водещите тенденции остава bob-ът - късото и добре оформено каре в кафяво, което придава младежко излъчване. Имиджът "Бел епок" всъщност е безсмъртен, както става ясно от купоните на Хемингуей и великия Гетсби. Не липсват и филирани дължини - отстрани и на нивото на врата - те подчертават и скулптират фино линиите на лицето.
И ако доскоро геометрията властваше под влиянието на Анди Уорхол, сега настъпва времето на меките, разточителни и еротични форми, категорични са експертите от Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай