Кошмар на пътя за Гърция заради смяна на лампи

Кошмар на пътя за Гърция заради смяна на лампи  | StandartNews.com

Ад на шосето. Огромни опашки и задръствания предизвика ремонтът на осветлението на тунел „Железница" на главен път Е-79 край Симитли. Голямата жега превърна в ад бавното придвижване по шосето и в двете посоки. Леките коли и тировете се отбиваха по обходен път, който обаче прилича на лунен пейзаж от дупки и е тесен. Два тира едва се разминават.

„Не е нормално в тези жестоки горещини да сменят лампите, защо не го направиха досега. При това пъплене много коли прегряват, една по обяд се е запалила. Дано спрат с тези ремонти, че по план трябва да продължат до 29 юни. Искат всеки ден да затварят главния път от 08,00 до 20,00 часа. Затова ли плащаме скъпи винетки", негодуваха водачи на МПС.

Заради ремонта след тапата по обходния път шофьорите изнервени натискат газта и карат неразумно, а до Кулата огромни колони задръстват шосето. След обяд в сряда между 14,00 и 16,00 часа пътят за Гърция беше същински ад. 10 км колона се бе проточила между Железница и Благоевград, колите пъплеха само на първа скорост или стояха на едно място. Много коли аварираха, тъй като прегряха.

Заради кошмара на пътя и гнева на шофьорите от АПИ решиха да променят часовете на ремонта. За улеснение на пътуващите и поради високите температури през деня осветлението в тунел „Железница" ще се подменя между 20,00 ч. вечерта и 08,00 ч. сутринта. През деня шофьорите ще преминават през тунела без ограничения.От четвъртък, в делничните дни, в този диапазон от време трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай