Понеделник,

Кораби на НАТО пристигнаха във Варна

От: Failed to load user -
A
A
A

Варна. Два кораба от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО пристигнаха на рутинна неофициална визита във Варна. Канадският „Торонто" (HMCS Toronto) и испански военен кораб „Алмиранте Хуан де Борбон" (ESPS Almirante Juan de Borbón) ще са на котва във варненското пристанище до 22 септември, съобщават от Военноморските сили.

Двата военни кораба идват тук след съвместно учение от типа PASSEX, провело се на 17 и 18 септември югоизточно от Констанца. В учението от българска страна участва фрегатата „Дръзки", както и два румънски кораба.

Целта бе да се повиши оперативната съвместимост с военноморските единици на страни членки на НАТО, да се подобри взаимното разбирателство и да се повиши подготовката на екипажите на море. В плана на учението бяха включени комуникационни учения, учения по съвместно тактическо маневриране, учения по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка, учения за отразяване атаките на въздушен и надводен противник и учения по борба за живучест.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички