Конякът - враг в жегите

От кои напитки трябва да се въздържаме през лятото

Конякът - враг в жегите | StandartNews.com

Колкото и да е изкушаващо, пиенето на алкохол в страшните жеги не е добра идея, тъй като това винаги носи риск. По това време на годината някои напитки са забранени, защото причиняват здравословни проблеми, предаде БГНЕС. Специалистите препоръчват изцяло да спрем твърдия алкохол през лятото. Според лекарите максимумът, който човек може да си позволи в жегата, е 30 грама водка, уиски, текила или друга силна напитка. Ето и кои са най-вредните напитки:

Коняк

Дори и 30 грама коняк ще бъде изключително неприятно за тялото по това време на годината. Тази напитка силно разширява кръвоносните съдове, като допълнително причинява изпотяване, а в жегата е двоен удар по вече изтощеното тяло.

Шампанско

В горещините ние се храним по-малко и не можем да пием шампанско на празен стомах поради вредата, която напитката ще нанесе върху лигавицата на стомаха. Бързата интоксикация, причинена от пенливите вина, създава допълнителен риск от загуба на контрол в горещината, което може да бъде неприятно. Пиенето на шампанско директно под палещото слънце е изключително опасно.

Червено вино

Във винената индустрия сезонността не е напразна - червените вина се пият през зимата, а белите - през лятото. Освен това, през лятото си струва да се наблегне на сухите бели вина. Те отлично утоляват жаждата при умерена консумация с много лед.

Ликьори и други сладки напитки

По принцип в жегата трябва да се избягват всякакви сладки напитки, включително сладки вина, десертни и подсилени вина, коктейли и вермути. Употребата им не само не утолява жаждата, но и я причинява, забавя метаболизма и натоварва панкреаса, което сериозно влошава благосъстоянието при горещо време.

Бира

В горещото време може да се пие лека бира с ниско алкохолно съдържание, но в умерени количества. Не е необходимо да се консумира напитка със сила над 5% в жегата. По-добре е да се наблегне на безалкохолните бири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай