Концерт помага на отбора по астрономия

Концерт помага на отбора по астрономия | StandartNews.com

Благотворителен концерт и базар на сувенири и сладки ще помогнат на отбора по астрономия да представи България на олимпиадата в Индия. Инициативата е на група младежи, които редовно подкрепят "изявите на интелекта на родината ни по света". За поредна година Андреа-Карина Беновска, студент по психология в СУ, Радослав Христов, ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика, Даниел Георгиев, студент по Информационни технология в индустрията в Технически университет-София, и други ученици и студенти организират концерт.

Той е посветен на българския отбор по астрономия, който се нуждае от около 14 000 лв., за да ни представи на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Концертът ще се проведе тази вечер в Зала 3 на НДК. Началният час е 19 ч. Парите ще послужат за закупуване на 7 самолетни билета до гр. Бхубанешвар. Минималното дарение е на стойност 10 лева и се извършва при получаване на покана за събитието или чрез банков превод по Дарителска сметка в лева на "Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки" (СРООПН), в банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995. Основание за превода: олимпиада по астрофизика в Индия.

Народни танци, модерен балет, хорови изпълнители, солови певци, китаристи и много други талантливи деца ще представят себе си в името на каузата. А на благотворителния базар, по време на събитието, ще се предлагат ръчно изработени сувенири, както и сладки, приготвени отново от ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай