Контрапротест за "Карадере" в Бяла

Контрапротест за "Карадере" в Бяла | StandartNews.com

София. Жители на Бяла се събраха на контрапротест срещу инвестиционния проект в района на местността "Карадере". Хората се обявиха в защита на проекта, описван настойчиво от властта като съвсем хипотетичен. Организатор е инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване ппредаде БНР.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на "Карадере".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай