Конспирация: Защо ЦРУ засекрети Ноевия ковчег

Как е оцелял Ной при Потопа

Конспирация: Защо ЦРУ засекрети Ноевия ковчег | StandartNews.com

Днес, когато все по-често американските и европейски медии говорят за поредната световна война, имайки предвид ядрения Армагедон, е време да се обърнем за помощ към нашите предци. Или по-скоро към книгата Битие на "Стария завет", пише Труд бг.

Там е даден подробен инструктаж за изграждането на Ноевия ковчег. В края на краищата старозаветният старец, заедно с цялото си семейство и „същества по двойки“, успяват да се спасят по време на Потопа.

Книгата разказва подробно, че ковчегът - направен от гоферово дърво, трябва да бъде наклонен както отвътре, така и отвън. Дължината му е триста лакътя, ширината е 50, а височината е 30. Гофер означава кипарис, а размерите са 150 на 25 и 15 метра. Планината Арарат, където акостират Ной и останалите, сега е в източната част на Турция. Височината й е повече 5 хиляди метра.

Засекретен обект

Изображения на Ноевия ковчег са класифицирани от самите "тайни" служби на ЦРУ, които го откриват на една от скалите на Арарат. Тук си струва да се отбележи, че ако в повечето държави се пазят секретни материали по политически причини, в САЩ всичко е „секретно“. Дори нещо, което на нормален човек не би му хрумнало.

Американските технологии позволяват на местните специални служби да прекосят границите на СССР на голяма надморска височина след края на Втората световна война.

Още през 1949 г. се появява тайното досие на ЦРУ, което се състои от пакет снимки на снежния Арарат, наречен "Араратската аномалия". Тези, които са видели снимките, твърдят, че изображенията под ковчега са фантазия на луд. ЦРУ обаче класифицира тези снимки. Но защо, е друг въпрос.

Тайни полети

Отбелязано е, че снимката е извършена от американски разузнавателен самолет, който се издига от територията на Турция и заснема военни бази на територията на Съветския съюз.

Освен това, някой в ​​ЦРУ смятат, че тъмните петна на върха на планината са неопровержимо доказателство за една от историите на "Стария завет".

Разузнавателните полети продължават почти цяло десетилетие. Фотографското оборудване се подобрява, едрозърнестите отпечатъци остават в миналото и теолозите от специалните служби виждат все по-ясно останките от Ноевия ковчег на снимките на един от ледниците.

Това „откритие“ е доста скандално и непотвърдено. То би породило религиозен и дипломатически скандал - правителството на САЩ не може да си го позволи. Въпреки че ЦРУ обещава да разсекрети снимките на Арарат, така и не го прави.

Десетилетия по-късно обаче е заснет документален филм, но освен спекулации, не са представени никакви доказателства. И така, темата за класифицираните снимки на "Ноевия ковчег" мигрира от поколение на поколение.

Китайската версия

Масло в огъня наливат и вездесъщите китайци, които казват пред Агенция Франс Прес, че са открили Ноевия ковчег. Според тях останките от "кораба" са намерени на 4000 метра надморска височина на планината Арарат.

Въглеводородният анализ показва, че материалите, от които е направена находката, са произведени преди около 4800 години. Китайците са почти сто процента сигурни, че става дума за ковчега.

Свидетелството на Уилям Тод, който служи във военноморските сили на САЩ и посещава Турция през 1952 г., е едно от най-убедителните доказателства за местоположението на Ноевия ковчег. Пилотът твърди, че докато лети над планината, открива структура, която смята за ковчег.

„Беше правоъгълна лодка. Около десетина метра от конструкцията стърчаха от леда. Дадохме четири или пет копия от снимките на нашия екип“, казва тогава Тод. По думите му, той прави снимки на лодката, но всички те не са достъпни до момента.

Архивите на Военноморския фотографски научен център във Вашингтон казват, че "не могат да намерят оригиналните негативи". Така че няма потвърждение на думите на Тод.

И все пак учените са убедени, че е имало Потоп. Друг е въпросът дали е в световен мащаб. Някъде през 5000 г. пр. н. е. в района на Черно море се случва катастрофално наводнение. Ето още едно доказателство за митичната потънала Атлантида.

Въпреки това, ЦРУ все още не иска да блести с шпионските си умения и действия от времето на Студената война, признавайки за безнаказани полети на голяма надморска височина над Съветския съюз.

Освен това, след унищожаването на шпионски самолет със свръхвисока надморска височина с ракета земя-въздух, пилотиран от американския пилот Гари Пауърс над СССР на 1 май 1960 г., темата за Ноевия ковчег започва да избледнява и да се забравя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай