Комунизъм в САЩ! Как живее щерката на Кирил Петков

Въпреки, че от доста време е безработна

Комунизъм в САЩ! Как живее щерката на Кирил Петков | StandartNews.com

Построяването на комунизма в САЩ се оказва реалност.

Най-голямата дъщеря на Кирил Петков е безработна почти година след завършване на висшето си образование. 23-годишната Ванеса се дипломира миналата есен в Нюйоркския университет, където завърши биохимично инженерство по настояване на баща си. Родителите й дори присъстваха на церемонията по връчване на дипломата и в Ню Йорк.

След края на следването си Ванеса остана да живее в щатите и не се е прибирала в България от миналата Коледа. На 3 септември тя имаше рожден ден, но дори и за празника не се прибра от Америка, за да бъде с близките си. Майка й Линда ѝ честити с мили семейни снимки във Facebook.

За последно най-голямата от трите дъщери на Петков е работила през 2020 година, докато е била все още студентка. Била на шест месечен стаж в Лион, Франция.Въпреки скъпото й образование и елитната диплома към момента Ванеса е безработна, видно е от профила й в бизнес социалната мрежа LinkedIn.

По всяка вероятност баща ѝ се грижи за финансовите й нужди в Щатите, където животът никак не е евтин. Макар че Ванеса е имала критични моменти в отношенията с родителите си през годините, сега отново са близки. Преди време възникнал раздор между нея и баща ѝ, защото тя искала да се откаже да учи за биоинженер и да се занимава с изкуство.

Татко й обаче настоявал да продължи обучението си в Щатите. Още в трети курс тя го помолила да замине за Флоренция, където искала да пише книга. Той порязал мечтите й и заявил, че в такъв случай няма да я издържа и ще се наложи да работи като сервитьорка. 

Образованието на Ванеса в Ню Йорк е струвало на бившия премиер близо 400 000 лв.В САЩ дъщеря му живее досущ като наследница на богата фамилия. Самата тя е споделяла, че обитава жилище в Бруклин, който в последните години е един от най-скъпите квартали в Ню Йорк, на равно с прочутия Манхатън. Средният наем за месец на малък апартамент възлиза на над 3000 долара, пише "Ретро". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай