Рокада в bTV! Големи промени за любими водещи

Кой отива на тяхно място

Рокада в bTV! Големи промени за любими водещи | StandartNews.com

Водещите Диана Любенова, Жени Марчева и Петя Дикова казват "чао" на позицията си в телевизията. Това обяви бТВ на сайта си. На тяхно място ще гледаме изгряващите звезди Бесте Сабри и Митьо Маринов. Най-радикална е промяната за Диана Любенова.

Тя се разделя напълно с bTV, като си тръгва с „благодарности за дългогодишната работа“. Жени Марчева пък се завръща към корените си. След като се изгради като журналист в „Дарик“, тя отново ще се занимава с радио, но този път в станциите, които са собственост на bTV. Петя Дикова остава в телевизията, но вече не като водеща, а като автор на собствена светска рубрика, в която се очаква да прави интервюта с родни и световни звезди.

Това със сигурност значи много по-малка натовареност и по-малко време на екран за дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков, пише сайта vihrogon. За разлика от водещия на „Преди обед“ Сашо Кадиев, Марчева и Любенова не получиха шанс да кажат довиждане на зрителите. Те засега не коментират случващото се и в социалните мрежи. При всички случаи способността им да измъкнат максимума от събеседниците си на живо в студиото, ще липсва на зрителите.

Това умение, което владееха съвършено и двете водещи, вече не насърчава и развива в младото поколение журналисти. Те са научени да работят с „предварително уточнени въпроси“ и не смеят да са отклоняват от сценария. Интересен детайл е, че в съобщението за промените в „Тази събота и неделя“ не се споменава за друг ключов човек от екипа на предаването – Мария Цънцарова. Журналистката, която бързо стана любимка на зрителите и получи отговорни задачи, като воденето на дебати, засега е обвита в мистерия от шефовете си. Като нищо не е изключено – нито уволнение, нито повишение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай