Колко пари прибират певците за празниците

Къде са техните участия

Колко пари прибират певците за празниците | StandartNews.com

Колосални суми ще прибират най-популярните чалга изпълнители у нас – Азис и Тони Староро

Както всяка година хонорарите на изпълнителите са доста завишени за Коледа и Нова година, защото певците и певиците трябва да се откажат да празнуват с близките и семействата си, за да веселят народа. А на фона на нарастващата инфлация най-вървежните в музикалните среди вдигат още повече възнагражденията си, пише „България днес“. Навръх Коледа – 25 декември, Азис ще има едно участие, от което ще спечели 5-цифрена сума. Хонорарът на костинбродския славей е точно 25 бона, пише "България днес".

За Нова година кралят на фолка ще изкара още повече. Той има 2 заявени участия – или иначе казано – ще работи четири часа, тъй като обикновено едно излизане на сцената трае около 120 минути. А всяка своя изява на 31 декември Азис прибира по 35 бона. Разбира се, че певецът отдавна е договорил личните си условия. Традиционно ромският славей избягва да пътува извън София и си урежда участия в столицата. Преди настъпването на Новата година кралят на попфолка у нас ще пее в заведението на популярния от „Игри на волята“ Мартин Елвиса. Кувертите започват от 500 лв. на човек, така че няма да е проблем да се плати умопомрачителният хонорар на изпълнителя. Няколко часа по-късно Азис ще отскочи до чалготека в центъра на София. Така приблизително, по-груби сметки, банковата сметка на ромския славей ще набъбне с едни 100 бона за двата празника.

Стораро е планирал да посрещне новата, 2024 в така наречената СПА столица на Балканите – Велинград. Таткото на Фики и Емрах ще има две изяви в празничната нощ – първо в хотел, а след това в заведение. Хонорарът му покрай Коледа и Нова година бил твърд и не подлежал на коментар – 25 хил. лв. Най-желаната родна изпълнителка – Софи Маринова, също ще се скъса от работа за празниците. Ромската перла също ще бъде във Велинград. И само за вечер ще прибере 50 бона. За разлика от другите си колеги, Галена няма да печели пари по празниците. Фурията от Смядово отново предпочита семейния уют, вместо да бачка като луда и да лети от кръчма в бар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай