Коледа под вода

Започна съревнованието за най-оригинално празнично дърво

Коледа под вода | StandartNews.com

В навечерието на най-големите празници за целия свят - Рождество и Нова година, медиите вече проявяват интерес къде по света ще бъде издигнато най-необикновеното и оригинално коледно дърво. А както се вижда от посочените примери, кандидати има много.  Една от най-необикновените новогодишни елхи за предстоящата 2013 г. се намира... под вода. Тя е "построена" от биолози в курорта Anantara Kihavah Villas, разположен в морския резерват на атола Баха. Учените са създали празничното "дърво" от откъснали се, но все още живи, корали, които могат да се превърнат в нов риф. Празничният корал може да бъде видян във витрината на подводния ресторант Sea Restaurant. Освен това всички желаещи могат да следят за живота на "елхата" на сайт в интернет, където се транслира изображението чрез уебкамери.

За празниците се подготвят подобаващо и в Legoland Malaysia. Там ентусиасти са издигнали 9-метрова лего елха

Подобни конструкции са традиция за Леголанд по целия свят. Дървото се състои от повече от 400 000 блокчета лего и е украсено с 260 новогодишни играчки, също от конструктор. Теглото на дървото е повече от 6 тона, а изграждането му е отнело почти 10 седмици.

В Париж подхождат различно, но все така оригинално. В "Галери Лафайет" като коледно дърво е издигнат 21-метров бор. Уникалното при него не са размерите, а фактът, че дървото е украсено с повече от 5000 кристали Swarovski. В продължение на месец под бляскавата украса деца ще посрещат приказни герои, а Санта Клаус ще приема детските желания чак до 25 декември.

Властите на Рио де Жанейро тази година са сериозни кандидати за Книгата на рекордите Гинес. В лагуната Родриго да Фрейтас е издигната най-високата елха на вода. Плаващата конструкция с височина повече от 85 метра и тегло 542 тона е закрепена върху 11 платформи. Гигантската конструкция бе открита официално в края на ноември с бляскави фойерверки.

В Брюксел на Grand-Place пък може да се види коледно дърво, което най-малко прилича на такова. 24-метровата "Xmas 3" е направена от стомана и е покрита със светещи екрани. На върха има площадка, от която се открива прекрасна гледка към града. Всеки желаещ може срещу 4 евро да се качи до върха и да се порадва на празничните светлини отвисоко. Изгледът към нетрадиционното дърво се предава чрез уебкамера на специален сайт в интернет.

Лондончани си имат "дърво" за пиене

Жителите на британската столица и нейните гости могат да си определят среща под елха, направена от дървени бъчви с уиски. Осемметровото съоръжение се издига в елитния Ковънт Гардън. Лондончани се надяват, че след 1 януари ще могат и да пробват съдържанието на бъчвичките. Колко точно уиски се съдържа в тях, Evening Standard не съобщава. Единственото, което може би не радва британците, е, че в бъчвите има не шотландско или ирландско питие, а американско. Миналата година същото съоръжение със същия "пълнеж" бе издигнато в град Личбърг.

За американците най-добрата новогодишна елха е свързана с рекламата. Какви ли не предложения за вида и цветовете на празничното дърво само не са предлагани. Тази година към тях се добавя още нещо нетрадиционно - елха във формата на рокля. The Fashionista Christmas Tree съответства на размер дреха 44-46. Красавицата е украсена с червени топки и 150 светещи гирлянди. В американския каталог Hammacher Schlemmer цената й е 250 долара. В луксозния вариант елхата рокля е обвита в зелен мъх.

В злато за празника

Накъде без луксозните украси? За всички, които искат да изпълнят новата година със златен блясък, бижутерският магазин "Гинза Танака" в Токио сътвори неустоимо предложение - новогодишни елхи от чисто злато, съобщи Japan Today. Оригиналното коледно дръвче е изработено от 40 кг чисто злато, "клоните" му са декорирани с любими Дисни герои като Мики Маус, Пепеляшка и др., а върхът му е увенчан с панделки от златно фолио.

Златната елха е висока 2,4 м и е широка 1,2 метра. Цената на приказното изделие е $4,2 млн. - напълно оправдана според управителката на магазина Томоко Исибаси.

В магазина се предлагат и умалени версии на златната елха с височина около 25 см и 20 гравирани приказни персонажи на цена от $243 000. "Голямата златна елха все още чака своя стопанин, но малките вече се поизкупиха", твърди управителката на магазина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай