Кои цветове не са подходящи за спалнята

Човек прекарва почти една трета от живота си в тази стая

Кои цветове не са подходящи за спалнята | StandartNews.com

Човек прекарва почти една трета от живота си в спалнята. Порталът „Рийдърс Дайджест” съобщи кои цветове не се препоръчват за стените на стаята, предаде Нова.

Черно 

Въпреки че тъмнината помага за по-бързото заспиване, това ще затрудни събуждането сутрин. Освен това на психологическо ниво тъмнината потиска човешката енергия. Освен че затъмнява помещението, черният цвят създава илюзията, че помещението е по-малко отколкото е в действителност. 

Неонови цветове

Експертите са категорични, че те трябва да се избягват, тъй като предизвикват възбуда и прилив на допълнителна ненужна за спалнята енергия. Неоновите цветове със сигурност пречат на човек да се отпусне. 

Жълто 

Жълтият цвят обикновено се асоциира със светлината и слънцето. И въпреки че този оптимистичен цвят е отличен за началото на деня, вероятността да затрудни заспиването вечерно време е много голяма.

Червено

Както и жълтият, този цвят е „емоционален” и се използва, за да предизвиква страст и еуфория, а понякога и ярост.

Тъмносиво 

Тъмните цветове предизвикват усещането за мрак и тежест. Това може да потисне желанието за ставане сутрин. Ако все пак човек предпочита тъмни цветове, може част от стаята да бъде боядисана с такива, но все пак нека не бъдат основните в спалнята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай