Четвъртък,

Кои са новите водещи на Би Ти Ви

От: Агенция Стандарт -
4013
Кои са новите водещи на Би Ти Ви
A
A
A

bTV Новините вече имат трета двойка водещи на централната си емисия в 19:00 часа. От 9 юли лицето на сутрешните и обедни емисии Виктория Готева и старши репортерът и водещ на новини Ивайло Везенков влизат в нова роля като двойка водещи в представянето на най-важното от деня и коментарите на горещата тема след спорта и прогнозата за времето.

„Нюзрумът на bTV винаги е бил място за качествена журналистика, където има богат избор на лица, и ние се стараем да развиваме всеки човек. Виктория и Ивайло са сред лицата на bTV Новините с богат опит в представянето на актуални събития и познават отлично динамиката на ефира на живо. В програмата на лятната схема на телевизията, актуалните предавания ще продължат без прекъсване с ексклузивни теми и гости. A зрителите ще проследяват новините с още един телевизионен тандем в лицето на доказани професионалисти“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

Двамата ще продължат да водят сутрешните и обедни емисии новини и се присъединяват като двойка към утвърдените водещи и любими лица на bTV Новините – Виктория Петрова и Юксел Кадриев и Лиляна Боянова и Иван Георгиев. Заедно с Мария Ванкова и Полина Гергушева, те ще представят всичко най-важно и актуално в емисиите на bTV Новините през целия ден - от 7:00 сутринта до 22:00 вечерта.

Ивайло Везенков e сред най-харесваните и подготвени репортери на bTV Новините и има солиден опит в отразяването на политически, социални и културни теми. Журналистическата му кариера започва в радио „Витоша“, където работи като новинар, а през 2007 открива и страстта към телевизията. Работил е и като редактор в Радио Свободна Европа и телевизия BiT. Опитът, който трупа в PRO.BG и TV7 и го отвежда до bTV през 2011г. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и журналистика в Аризонския държавен университет, където е стипендиант по програмата Fullbright. Специализирал е в американските телевизии CNN и KPNX. Изготвя материали на политическа, социална и култура тематика.

Красивата и усмихната Виктория Готева е родена в Пазарджик, където завършва езиковата гимназия „Бертолт Брехт“. Любовта ѝ към литературата я насочва към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където завършва „Журналистика“. След това учи „Европейска интеграция и дипломация на ЕС”. Тя прекрачва прага на нюзрума на bTV като стажант през 2016 г. Година по-късно се присъединява като репортер към екипа на „Тази сутрин“, а през пролетта на 2019 г., след кастинг, става водеща на сутрешните и обедни новини по bTV.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com