Кои храни ни поддържат млади

Основната задача на антиейджинг диетите е да повлияят на процеса на метилиране

Кои храни ни поддържат млади | StandartNews.com

Удължаването на младостта зависи от хранителното поведение на човека. От изключително значение е да се избират продукти от местното земеделие, ако е възможно - биологични. Освен това храната не трябва да съдържа хормони и антибиотици. Това разкри докторът и ректор на Европейския университет за дълголетие Юлия Юсипова в разговор с "Комсомолская правда", предаде БГНЕС.

Юсипова подчерта, че основната задача на антиейджинг диетите е да повлияят на процеса на метилиране - комбинацията от въглероден атом и три водородни атома с други молекули. Според нея следните продукти са основни „помощници“ на организма против стареенето: листни зеленчуци, животински протеин, ядки и семена, подправки, плодове и зеленчуци, бобови растения, зърно и зърнени храни.

Освен това лекарят призова да се избягват консервирани храни, както и захар и препечени храни. Според специалистът трябва да се сведе до минимум консумацията на храна, затоплена в пластмаса или готвена в незалепващи съдове. Храните, богати на фолиева киселина, според експерта също трябва да бъдат изключени от храненето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай