Кметове от Югозападен район на визита в Москва

Кметове от Югозападен район на визита в Москва | StandartNews.com

Москва. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов отпътува днес за Москва заедно със столичния управник Йорданка Фандъкова. Двамата са част от официална делегация, в която са включени още градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов, българските творци Алек Попов, Георги Господинов, Христо Бойчев, Димитър Митовски и други.

Визитата се организира по повод Дните на София в Москва и общата кандидатура на Югозападен район за Европейска столица на културата през 2019 година. Българските управници ще се срещнат с редица представители на местната власт в руската столица. Те ще имат разговор и с кмета на Москва Сергей Собянин. Ще участват в руско-български бизнес форум, където ще представят потенциала на Благоевград като туристическа, културна и бизнес дестинация.

При тридневното посещение ще бъде подписано двустранно споразумение за сътрудничество. То е част от стратегията за участие на София и Югозападния район в конкурса за Европейска столица на културата. В тази връзка членовете на българската официална делегация ще посетят изложбата „Тракийското злато" в Държавния исторически музей в Москва, представяща богатото историческо наследство на нашата страна. Ще имат среща с председателя на Московската градска Дума Владимир Платонов. Ще посетят и пиесата на Христо Бойчев „Полковникът - птица", която ще се състои в Липецкия държавен академичен театър „Лев Толстой".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай