Кметът с дрогата остава в ареста

Кметът с дрогата остава в ареста | StandartNews.com

Кметът на котелското село Топузево Николай Попов остава за постоянно в ареста, реши бургаският апелативен съд. Адвокатите му поискаха той да бъде пуснат под домашен арест и казаха, че нямало доказателства, че дрогата е на кмета. Освен това бил с влошено здравословно състояние следствие на хипертония и травма на крака. Самият Попов отрича изобщо да е знаел за наркотика в колата му.

Кметът на Топузево влезе в съдебната зала с качулка на главата, която скриваше лицето му. Група здрави момчета, очевидно негови приятели дойдоха специално за морална подкрепа.

Николай Попов бе арестуван на 28 март, след като в колата му бяха открити 24 кг екстази. Той беше задържан на ГКПП "Лесово", при опит да премине българо-турската граница с наркотика.

"За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода" в размер от 10 до 15 г., „глоба" в размер от 100 000 до 200 000 лв., като и конфискация в полза на държавата на превозното средство, с което Попов е пренасял наркотиците", коментираха от прокуратурата.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Попов може да се укрие или да извърши ново престъпление. Апелативните магистрати приеха мотивите на прокурора и потвърдиха определението на първата инстанция, с което на Попов бе определена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай