Кметът на Димитровград търси още гласове за Крумчо

Кметът на Димитровград търси още гласове за Крумчо | StandartNews.com

Хасково. Да гласуват интензивно в класацията „Чудесата на България" 2 за неолитното момче на 8 000 години, открито при разкопки край с. Крум, призова местните кметът на Димитровград Иво Димов чрез медиите.

Скелетът на праисторическия тийнейджър, когоо в региона хората наричат галено Крумчо, е на първо място през последната седмица в класацията на Чудесата.

Ако лидерството на неолитния човек в класацията се запази до края на седмицата, Димитровград ще стане мястото, където ще финишира първият етап на надпреварата тази година.

"Дойде времето да покажем, че това, което ни сплотява, са не само думи, а фактът, че сме истински обединени от нашата принадлежност. Когато искаме Димитровград да е по-добър за живеене, да е по-привлекателно място за нас и нашите гости, трябва да правим и стъпките в тази посока", призова кметът. 

"Обръщам се към всеки един, който носи в сърцето си обичта към родния град. Където и да се намирате, каквото и да правите, оставете за миг всичко друго и намерете най-близкия компютър или вземете телефона си и гласувайте за нашия град. Дайте своя принос Неолитния човек от село Крум да стане чудото на България! Кампанията на в. "Стандарт", докоснала сънародниците ни от всички страни, началото на която постави министъра на културата, ще приключи тази неделя. Сега имаме уникалния шанс да обърнем погледа на България и света към Димитровград. Нека не просто да запазим преднината от 7 000 гласа, а и да я увеличим! Вярвам, че можем да постигнем това!
Да си дадем още един повод за гордост. Да покажем, че нашият избор е за Димитровград!", призова съгражданите в обръщението си кметът Иво Димов.

Не е изключено и представители на Министерството на културата да посетят града и да дадат рамо на уникалната археологична находка, поясни кметът.

Скелетът край Крум беше открит през 2010 г. от археологическия екип с ръководител доц. Борис Борисов от Великотърновския университет при спасителните разкопки на терена, където минава магистрала "Марица".

Година по-късно проф. Йордан Йорданов установи, че причината за смъртта на "неолитния" човек е убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай