Кметът на Банско преизбран за шеф на комисия в НСОРБ

Кметът на Банско преизбран за шеф на комисия в НСОРБ | StandartNews.com

Въвеждат онлайн система за регистрация на нощувките

Кметът на Банско Георги Икономов бе преизбран за председател на комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм към Националното сдружение на общините. Това стана на първото заседание за новия общински мандат. Участници в срещата обсъдиха проекта за изменение и допълнение на Закона за туризма.

„Радвам се да видя, че в подготвения нормативен акт е залегнало едно мое предложение от 2010 година за въвеждането на онлайн система за регистрация на нощувките в туристическите обекти, която да прави директна връзка с НАП и МВР. Тази законова промяна ще подобри контрола върху броя на регистрираните нощувки и ще намали размера на сивия сектор в туризма. От друга страна, директната интернет връзка с органите на реда е важна антитерористична мярка, която значително ще улесни работата им", заяви Георги Икономов.

По време на дискусията той изрази твърдата си позиция против правото на отделни апартаменти в апартаментните комплекси да бъдат категоризирани. Смята, че те трудно могат да бъдат контролирани и генерират сива икономика. Кметът на Банско и Корнелия Маринова, кмет на Ловеч, проведоха съвместно заседание на постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм и водената от нея комисия по управление на европейски проекти. Бе коментирана подготовката на общински проекти по схема „Подкрепа за професионалните училища в Република България" по ОП „Региони в растеж", която ще даде възможност на училищата да подобрят материалната си база и качеството на обучение, както и проблемите при присъединяването на обекти към мрежите на техническата инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай