Класика и кино в очилата

Класика и кино в очилата | StandartNews.com

Одри Хепбърн остава във фешън историята с модела от "Закуска в Тифани", "бъбреците" на Брад Пит са винаги актуални

Не е ясно дали Елтън Джон има проблеми със съпруга си Дейвид Фърниш, но е сигурно, че след всеки семеен скандал мегамузикантът тушира депресията с пореден чифт очила. Преди време той беше ангажирал специална стая за част от своята колекция, с която не се разделя по време на турнетата си. Както целият свят знае, сър Елтън е фен на суперекстравагантните цайси - в жълто, розово, зелено, червено... Те могат да се носят винаги, но през този сезон все пак остават в парти зоната като зрелищна удивителна на аутфита за клуба или плажния купон. Защото на сцената, както винаги, е добрата стара класика - и при слънчевите, и при диоптричните, и при формите, и при цветовете. Разбира се, моделите са творение на високите технологии. Неслучайно дамите биха могли да се вдъхновят от култовата сцена, в която Одри Хепбърн е застанала пред любимата си витрина на "Тифани" в Ню Йорк - шик, консерватизъм, предизвикателност. И понеже великата Коко Шанел открай време ни учи, че малкото винаги е повече, то по-лаконичният стил на еднотоновите очила е по-комбинируем с гардероба и останалите аксесоари. Но да не забравяме - канон няма.

"Уейфеър" рамките със силно огледални стъкла бяха много актуални през 2015-а. Сега тенденцията на цветно покритие се запазва, но вариантите не са в толкова ярки багри. Ретрото е без конкуренция - котешки, авиатор, "пеперуди", квадратни в макси размери. "Бъбрекът" отново се носи, но в по-универсална версия - лек, удобен и пасващ на всеки тип лице.

Кръглата форма се запазва в микс с "котешката"

Интересен акцент са изрязаните краища на рамките в различен цвят от основния - оптичното удължаване е шик. Полезно и функционално допълнение са специалните винтчета, с чиято помощ стъклата могат лесно да се сменят, ако старите се счупят или надраскат. Диоптричните рамки запазват елипсовидните и правоъгълните очертания - те са по-класически, по-неангажиращи. И тук хит е котешката форма - женствена, изискана, елегантна. Новина е моделът "клип он" - с единствено движение превръщате диоптричните очила в слънчеви. Използва се нов вид пластмаса 100% ultem - антиалергична, не вреди на кожата, издържа на температура от +230 до -30 градуса по Целзий. Използва се в самолетната и ракетната индустрия. "Последен писък" са рамките, наподобяващи дърво и кожа. Изглеждат напълно естествено заради съвършенството си изпълнение. Толкова са еластични, че улесняват коригирането на очилата спрямо лицето. Специално фолио пък имитира различни орнаменти. В палитрата - бяло, черно, червено, кафяво, небесносиньо, цвят "Тифани", деним, люляк, масленозелено, металносиво, жълто и розово злато. При господата е на мода матовото покритие - издържано и ненатрапчиво", коментира експертът Павел Цветков. Според него стайлингът в очилата е достатъчно атрактивен, за да запази главната им роля сред аксесоарите, без които не можем. "Представете си класика в тъмно отпред - и флорални принтове, шарки тип "паяжина", "хавана", "костенурка" и "камуфлаж" в страничната и вътрешната част на рамките. Тигровите комбинации и цветните мозайки са

във всички нюанси на дъгата

Съчетанията могат да достигнат четири цвята, надградени един върху друг. Интересни са рамките, които срещу светлината са прозрачни, а когато ги сложите върху лицето си, потъмняват. Орнаментите и при слънчевите, и при диоптричните очила са деликатни. Цветът на камъчетата е в съчетание с този на стъклото".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай