Кийт Ричардс: "Бийтълс" са зле

Кийт Ричардс: "Бийтълс" са зле | StandartNews.com

Грандоманията на Пол и Джон съсипа хубавата банда, твърди китаристът на "Стоунс"

Неприязънта на феновете на "Ролинг Стоунс" към "Бийтълс" е класически сблъсък, а сега самият Кийт Ричардс наля масло в огъня. "Ще ви кажа какво мисля за осмия албум на "Бийтълс" - това беше безсмислен боклук.
"Бийтълс" звучаха отлично, когато бяха себе си. После обаче се промениха. Не беше за добро. Някои хора мислят, че "Сарджънт Пепър" е гениален албум, аз обаче смятам, че е супер зле - без значение, че бе продаден в тираж от 30 милиона", поясни китаристът на "Ролинг Стоунс".

Според Ричардс музиката на Джагър и компания е издържала по-добре изпитанието на времето, отколкото тази на "Бийтълс". Той твърди още, че в края на 60-те години на миналия век съставът на Пол Маккартни и Джон Ленън просто е забравил какво иска да предаде на публиката с творчеството си. "Те спряха да правят музика - тяхното беше политика. Грандоманията на Джон и Пол съсипа лиричните им таланти и силните ранни композиция", коментира още Ричардс. В същото време пък за него и наистина странната устойчивост на организма му след десетилетия злоупотреби с алкохол и наркотици, възникна забавен лаф в нета: "За всяка цигара, която изпушиш, Господ ти взема един час живот - и го дава на Кийт Ричардс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай