Кичка възпява любовта

Поп звездата празнува 30 години на сцената с тройна премиера

Кичка възпява любовта | StandartNews.com

София. Кичка Бодурова възпява любовта на юбилейно шоу следващия вторник в "Найт флайт". Поп звездата ще събере поп гилдията, за да отбележи 30 години на сцената. Гласовитата дама ще хване микрофона за вечните си хитове - "Обичам те, майко България", "Големият час", "Едно бузуки пее", "У дома", "Вик за любов", "Най-красивите очи"... Уникален троен компактдиск пуска "БГ мюзик къмпъни" по повода. Повече от 120 евъргрийна ще върнат публиката към най-бляскавите моменти от кариерата и емоциите на Кичка. На 23 април се навършва една година от смъртта на проф. Хачо Бояджиев. Заради огромното си приятелство с него певицата ще посвети концерта си на човека, режисирал дебюта й в международния конкурс за изпълнители "Златният Орфей".

Кичка, която обича да разказва истории, ще извади най-интересните от тях, случили се в България, Гърция и Америка. Родителите й купуват цигулка на 6-годишна възраст и тя свири 7 години. Още в детската градина се явява на конкурс в бургаското училище "Христо Ботев" и го печели с песента "Жалба ми падна на сърце". Дебютира на голямата сцена като ученичка в самодейния състав "Орфей", с който става лауреат на фестивала "Тракийска лира" през 1971-ва. Завършва езикова гимназия с руски и немски, приета е немска филология, но избира музиката. Завършва естрадния отдел на консерваторията в класа на Георги Кордов. Като студентка пее в трио "Обектив" и е солистка на оркестър "Метроном". На "Златния Орфей" я харесват продуценти от Германия. Канят я да снима - поне по две телевизионни предавания на месец, после записва много песни в радио Берлин. "Ven die erste liebe", "Arcona" и други стават шлагери. Работи с Тина Търнър и други световни звезди. Взима награди в Сочи, Дрезден, Рощок... През тези години значителна роля за успехите й има Зорница Попова, която създава много от хитовете в нейния репертоар.

В България я чува гръцки импресарио с "Историйо моя, грях мой" и веднага подписва договор за работа в Гърция, Австралия и Англия. Следват Алжир, Малта, Германия, ЮАР, Русия, Унгария, Полша, Чехословакия, Великобритания, Австралия, Финландия. През 1990 г. получава "Златна плоча" от "Балкантон" за реализирани над 450 000 копия на диск, продавани у нас и в чужбина. В Щатите пее в Сан Франциско, Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас. Връща се за първи път в България през 1994 г., за да изнесе грандиозен рецитал на "Златен Орфей плюс". Излиза в "La Strada", в "Hollywood Paledium". През 2010 г. издава автобиографията си "Това съм аз". За нея незабравимата режисьорка Васа Ганчева каза: "В книгата няма и грам бляскав звезден прах, самохвалство или самовлюбеност. Хората я боготворят, слушат я със стиснати гърла и насълзени очи. Това е вулкан от емоции и откровения, описание на живот труден и борбен. На любов и страст, на безмерна радост и убийствена скръб."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай