Хуманитарен приз за Бионсе

Звездата ще бъде почетена за филантропската й дейност

Хуманитарен приз за Бионсе | StandartNews.com

Бионсе ще бъде удостоена с хуманитарен приз на предстоящите награди БЕТ (Black Entertainment Television), съобщи Контактмюзик. Отличието е признание за филантропската дейност на суперзвездата.

Изпълнителката ще бъде почетена най-вече за инициативата ѝ Beygood/DoGood, чрез която набира средства за различни каузи, включително в подкрепа на млади жени, желаещи да учат в колеж. В сътрудничество с UNICEF певицата учреди програмата Beygood for Burundi, целяща да осигури достъп до чиста вода и канализация в малката африканска страна.

Тази година Бионсе лансира инициатива, чиято цел е да окуражи цветнокожи жители на Хюстън да се тестват за коронавируса. На фона на протестите след смъртта на Джордж Флойд, изпълнителката оповести създаването на фонд за подпомагане на афроамериканци с малък бизнес.

С най-много номинации за награди БЕТ, които отбелязват своята 20-годишнина, е Дрейк. Канадският рапър ще се съревновава за отличията в шест категории. С по пет номинации следват рапърите Меган дъ Стелиън и Роди Рич. Церемонията ще се излъчи на живо на 28 юни и този път ще бъде виртуална заради пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай