Хотелиери онемяха. Кой им открадна шарани за 100 хиляди?

Изумителна история в езерото на хотел пет звезди

Хотелиери онемяха. Кой им открадна шарани за 100 хиляди? | StandartNews.com

Историята познава много кражби на скъпоценни за човека вещи, които са извършени неволно от животни. Но това, което в последните месеци се случи в един петзвезден хотел, е достойно за Гинес.

Този хотел не е кой да е, а  британският Grosvenor Pulford Hotel & Spa в Честър. Нещо повече, имението е едно от бижутата на Хю Гросвенър, Херцог на Уестминстър.

Хотелът е суперлуксозен, но голямата атракция за гостите са двете огромни езера, дъното на които е пълно с легендарните японски риби – шараните Кои.

Те са на изключителна почит в страната на изгряващото слънце и са символ на вдъхновение за успех и напредък. Вярва се, че ако цветният шаран бъде уловен, той не трепва пред острието на ножа, така както един самурай посреща вражеския меч. По тази причина тези красиви риби  се считат като въплъщение на честта.

Развъждат се навсякъде по света, любими са на крале и олигарси, а цените им стигат до шестцифрени суми.

В последните месеци  броят на скъпоценните шарани рязко намалял в изискания хотел. Камери имало навсякъде, както и електрически мрежи, които гонели чаплите. Персоналът на хотела бил шокиран да научи, че крадецът е видра, която умело измъквала по един пъстър шаран през няколко дни.

Така били откраднати почти 50 риби, стойността на които се оценява над 120 000 долара, твърди "Дейли телеграф".

Триковете на хищника били засечени благодарение на щателното преглеждане на камерите за видеонаблюдение.

Каква ще е съдбата на видрата, не е ясно.

"След като загубихме толкова много пари, сега се опитваме да намерим изход, за да избегнем по-нататъшни загуби. Тези пъстри шарани са не само привличащите погледа обитатели на нашата градина, които дълги години се радват на щастлив живот на наша територия, но и значителна инвестиция в хотела", коментира Андрю Нелсън, директорът на веригата Nelson Hotels & Inns, която е собственик на хотела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай