Хари отмени игрите „Invictus“

Събитието ще се проведе директно през 2021-а

Хари отмени игрите „Invictus“ | StandartNews.com

Принц Хари и екипът му бяха принудени да отменят спортното събитие за ветерани и военнослужещи – игрите „Invictus“. Мероприятието трябваше да се състои в Хага през май, но заради пандемията ще бъде преместено директно за 2021-а, като се разглеждат потенциални дати през май и юни.

„Всички, които участват в организирането на игрите – от състезателите до спонсорите, усещат въздействието на пандемията. За това организирането на тазгодишното издание е невъзможно. Независимо, че всички са се готвили усърдно, безопасността им е приоритет“, гласи официалното изявление на организаторите.

„Знам, че е разстройваща новина. За нас беше изключително трудно да вземем това решение и съм благодарен на всички, които през последните две седмици упорито се опитваха да измислят алтернатива. В крайна сметка, това беше най-безопасната опция. Добрата новина е, че сега участниците имат още 12 месеца, за да влязат в още по-добра форма. Моля, грижете се за себе си, за семейството си, за другите, за всички“, каза принц Хари във видео.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай