Събота,

Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland

От: Стандарт -
3242
Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland
A
A
A
  • Испанският деликатес е сред най-предпочитаните колбаси от българския потребител

От началото на месец септември клиентите на четири от хипермаркетите на Kaufland могат да намерят автентичен испански хамон Серано. Деликатесът се внася от гр. Сарагоса и ще се предлага целогодишно в три магазина в София (в кварталите „Банишора“, „Малинова долина“ и „Крива река“) и в един в гр. Варна (кв. „Трошево“). Автентичният хамон Серано се приготвя от 100% свинско месо, добито от бели породи прасета. Характерното при него е зреенето му в специална среда и при точно определена температура в период от 15 месеца.

„В Kaufland България непрекъснато работим за надграждане на продуктите и услугите, които предлагаме на нашите клиенти. Решението да увеличим асортимента на свежата витрина с хамон Серано дойде именно в отговор на интереса на клиентите към този вид деликатес. Българинът предпочита колбаси, произведени по традиционни рецепти, но това, което отчитаме като тенденция е, че в последната година интересът към вносни продукти и в частност към хамона се е увеличил с над 12% в обем за 2021.“, коментира Теодора Арапоглу, старши ръководител „Колбаси“ в Kaufland България.

Хамонът Серано е новото допълнение към богатия асортимент и на единствената в света витрина със сертификат за качество TÜV. Съоръжението в квартал „Банишора“ е с дължина 28,80 м, като в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове.

Буквалното значение на Хамон е „планинска шунка“ и произходът му се свързва с испанския град Сарагоса. Деликатесът се сервира нарязан на тънки парчета и е подходящ за самостоятелна консумация или в комбинация с различни видове сирена, други месни деликатеси, салати, плодове и червено вино.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com