Халваджиян изплю камъчето за новото шоу

За почват кастингите за „Звездите в нас“

Халваджиян изплю камъчето за новото шоу | StandartNews.com

Продуцентът на най-новото шоу за имитации Маги Халваджиян разкри детайли около регламента на „Звездите в нас“ и покани всички, които имат желание да се явят на кастинг и да покажат уменията си.

„Това е една стара идея, която се появи преди няколко години покрай „Като две капки вода“. Непрекъснато получавахме писма – и в офиса, и в телевизията, от хора, които искат да участват в шоуто. Гледат предаването от години и си казват: „Това и аз го мога!“, разказва Маги Халваджиян в ефира на Нова.

„Предаването няма да бъде точно като „Капките“, но отново ще става въпрос за имитации. В него важното е да можеш да пееш и да се забавляваш! Утре и вдругиден са кастингите. До момента са се записали около 3 хиляди души. Нашите екипи ги проверяват и прозвъняват. Не мога да кажа колко от тях са допуснати до кастингите. Сега е моментът да кажа, че който не се е записал, няма проблем да дойде. Вратите са отворени – утре на 14 юли от 10.00 ч. до 17.00 ч. и вдругиден – от 10.00 ч. до 19.00 ч. в НДК.“

„Идеята на шоуто е следната. Ако имаш любима звезда и смяташ, че можеш да я имитираш, идваш и го правиш. Тук регламентът е различен от „Капките“ и не е нужно във всяко предаване да си различен. Тук през цялото време си един образ, с който се състезаваш. Отиваш например с идеята, че можеш да имитираш Лили Иванова и ти ще бъдеш Лили Иванова през цялото време в шоуто. А участниците сами избират образите си… Другото различно от „Капките“ е, че участниците започват да се състезават в отбори. Тоест, в отбора „Орлин Горанов“ ще има трима Орлин Горановци, които излизат заедно на сцената и пеят негова песен, но разпределена между тримата. Отборите отпадат поетапно. Остават най-силните отбори, а после вече вътрешно остава най-добрият Орлин Горанов, например. Финално индивидуалните победители се борят за голямата награда от 50 хиляди лева. Много хора се плашат, че трябва да излязат сами на сцената, притесняват се, защото не са го правили. Затова тук ще имат възможност да го направят. Защото влизаш в отбор с трима човека и ако наистина си добър, ще продължиш напред и ще останеш само ти. После към средата на шоуто започват самостоятелните участия.

Оптимист съм, че ще дойдат хора с качества. Екипът, който ще работи по „Звездите в нас“ е същият, който работи и по „Капките“. Така че участниците ще имат пълния съпорт на истински професионалисти зад гърба си. Естествено, гримът няма да бъде толкова тежък, колкото е в „Капките“ – чак такова преобразяване няма да има. Друго важно нещо е, че физическата прилика със звездата, която обичаш и искаш да имитираш няма никакво значение. Има значение – можеш ли да пееш като него или като нея, да имитираш движенията му/ѝ. Има страшно много талантливи хора, които за всички тези години, в които вървят „Капките“ нямат трибуна. А им се искат да покажат какво могат. Сега е моментът това нещо да се случи. Аз ще присъствам на кастингите и утре, и вдругиден. Искам лично да наблюдавам какви хора ще дойдат и да участвам в подбора им. Давам си сметка, че „Капките“ са вдигнали летвата за десет години. В момента очакванията са за едно добро шоу. Ще има жури, но не мога да кажа кои ще са. Отпадането във всеки епизод ще зависи от журито и от публиката, която ще гласува. Другото важно е, че шоуто е чисто ново. Правено е само в Англия и то съвсем скоро с един сезон до момента. Победителката в него е учителка по музика.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай