"Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" дари 1 тон храна на мечките в Белица

"Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" дари 1 тон храна на мечките в Белица | StandartNews.com

Банско. Мениджърският екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско пое ново предизвикателство и проведе третата част на своята тийм билдинг програма като посети Парка за танцуващи мечки в Белица.

Първата част на програмата бе успешно завършена през месец юни, когато екипът посети втория по големина ски курорт в България – Боровец. През юли, мениджърският екип на хотела и някои доброволци от персонала покориха връх Вихрен, който е вторият по височина връх в България и трети на Балканите.

Като част от зелената инициатива на хотела мениджърите на «Кемпински Хотел Гранд Арена Банско» посетиха Парка за танцуващи мечки в Белица и дариха един тон пресни плодове и зеленчуци. С дарената храна 23-те мечки в парка ще могат да се хранят една седмица. Обикновено храната се скрива на различни места в парка, така че мечките сами да я намират, точно както ако те са в естествена дива среда. Всяка мечка има своя собствена територия, с достъп до вода и достатъчно място за катерене.

Паркът за танцуващи мечки е разположен в гориста местност с естествени водоизточници в Рила планина. Открит е официално на 17 ноември 2000 г. с помощта на фондация "Четири лапи", създадена от актрисата Бриджит Бардо и община Белица. Простира се на площ от 120 000 кв. м на 1200-1345 метра надморска височина. Паркът всъщност е реадаптационен център за танцуващи мечки, спасени от жестоките си собственици, които са ги използвали да забавляват туристите в големите градове и курорти. Сега, всички тези животни отново са в близка до естествената им среда, където могат да водят нормален за техния вид живот.

„Този тийм билдинг беше много вълнуващ и полезен за всички ни. Имахме възможност като колектив, да подкрепим едно много благородно начинание в грижа за животните в парка. Много се зарадвах да видя екипа си така ентусиазиран и отдаден. Гордея се, че в унисон и със зелената политика на хотела всички заедно участвахме в едно добро дело и се надявам в бъдеще да имаме повече последователи в такива благородни каузи», коментира генералният мениджър на „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" Атанасиос Манос (на снимката с черната фланелка).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай