Кексът на баба, който се топи в устата

Необходими продукти и начин на приготвяне

Кексът на баба, който се топи в устата | StandartNews.com

Трапезата не би била пълна с чудесен десерт за следобяда. Затова е добре да имате няколко изпитани и доказали се рецепти за кекс, които да може да предложите на вашите гости. Днешната рецепта е за шарен кекс, който изглежда сложен, но всъщност се приготвя лесна. Освен с чудесен вкус, ще впечатлите и с визия. Продължете да четете, за да разберете какви продукти са ви необходими и как да си го направите в домашни условия.

Необходими продукти:

 1 ч.ч. грис

1 кг пшенично брашно

 1/2 кг захар

2 яйца

800 г кисело мляко

3 с.л. какао

90 г масло

 1 ч.л. сода

 5 г ванилия

Начин на приготвяне:

 Първа стъпка от рецептата е да сложите киселото мляко в подходяща купа. Добавят се содата, грисът и брашното и сместа се разбърква. Оставя се да набъбне за половин час. Отделно смесвате яйцата, захарта и ванилията. След което двете смеси се добавят една към друга, а полученото тесто се разделя на две части. В едната се добавя какао на прах.

Форма за кекс се намазнява и набрашнява. Двете теста се изсипват, като се редуват и с клечка за зъби се правят форми в сместа. Кексът се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Поръсвате с пудра захар по желание и сервирате. Приятен апетит!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай