Каякари атакуват река Струма

Каякари атакуват река Струма | StandartNews.com

Благоевград. Навръх празника на Съединението на България каякари ще атакуват водите на река Струма. Българското каяк общество оргаанизира атрактивна надпревара, която ще се проведе от 6 до 9 септември.

Тогава ще се проведе Националният събор на любителите на гребните спортове в бързи води. Както всяка година, така и тази, каякари от цяла България ще се съберат, за да обменят опит и да премерят сили.

Състезанието, което събира все повече зрители, ще се състои в събота, 8 септември. Целта му е да насърчи начинаещите и най-малките, които ще покажат своите умения рамо до рамо с родителите си. Вечерта след надпреварата ще е награждаването, няма да мине и без парти на открито.

През дните на събора традиционно по реката ще има множество демонстрации и масови спускания. Националният събор се организира от Българското каяк общество. Всяка година събитието събира запалените фенове на екстремния спорт и привлича нови ентусиасти, които искат да усетят тръпката на каяка в бързи води.

Събитието има задача да запознаe хората със значението на реките за спорта и туризма в регионите, твърдят организаторите.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай