Катастрофиралият микробус - собственост на бивш футболен съдия

Катастрофиралият микробус - собственост на бивш футболен съдия | StandartNews.com

Русе. Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3", чийто микробус катастрофира край Сливо поле. Харалан Хараланов от силистренското село Калипетрово регистрирал компанията си за превози в далечната 1991 година. През 23 години история, дружеството се е утвърдило като най-голямата фирма за пътнически превози в региона. Нейни автобуси обслужват линиите за Варна, Русе, Добрич, Шумен, пътуват до всички общини в силистренско.

Никой представител на „Хари 3" не пожела да отговаря на въпроси, свързани с инцидента. "Не мога да разговарям с вас", отсече Хараланов, потърсен за подробности от „Стандарт".

Това е втори инцидент с кола на компанията, регистриран по време на дълъг рейс. През 2010 година в дните на Коледа автобус на „Хари 3", със 17 пътници се подпали докато пътува по линията Русе- Силистра, но шофьорът успял да изведе пасажерите от колата ковчег и пламъците унищожиха единствено багажа на клиентите.

Хората в Силистра твърдят, че „Хари 3" е коректна фирма и шофьорите й са опитни. Местните разказват, че синът и дъщерята на Хараланов често сами сядат зад волана, когато се налага да заместват водач, излязъл в отпуск или болен. Кой е въртял кормилото на катастрофиралия край Сливо поле бус обаче, никой не пожела да каже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай