Пътнически автобус се обърна край Русе, има загинали

Пътнически автобус се обърна край Русе, има загинали | StandartNews.com

Русе. Преобърна се пътнически автобус, пътуващ по редовна линия Русе – Силистра, край русенския град Сливово поле днес следобед.

Трима са загиналите при катастрофата, има и около 10 пострадали. Две възрастни жени са загинали на място, а по непотвърдена информация има и треи загинал по път за болницата. Трагедията се е разиграла към 14,30 ч, а 18-местният автобус е бил изцяло запълнен с пътници. 15 км след Русе и на около 3 км след Сливово поле в буса настъпва суматоха. Според един от пътниците на жена й е прилошало, според втората версия дама от последния ред се е оплакала от климатика. Шофьорът се е обърнал, за да види какво се случва и най вероятно в този момент е загубил контрол над микробуса.

Возилото е излязло от пътя и се е преобърнало няколко пъти. Всички ранени са настанени в русенската болница. Сред тях е и момче със счупена ръка и в тежко състояние. 4 линейки веднага са пристигнали на мястото на катастрофата.

Спешни екипи на ДАИ, полицията и пожарната са на мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай