Карерас разказа за тайния си брак

Карерас разказа за тайния си брак | StandartNews.com

Съпругата и любовницата бдели край леглото на Хосе, докато страдал от левкемия

Хосе Карерас, който обикновено пази личния си живот далеч от прожекторите, разкри подробности за тайния си брак от 2006 г. пред британския всекидневник "Гардиън". Великият тенор се врече във вярност на Джута Ягер - австрийска стюардеса, с която поддържа връзка още по време на брака с първата си съпруга Мерседес, от която има две деца.
Преди 25 години, когато коварната левкемия за малко не отнема живота му, двете жени се редували да стоят до леглото му в болницата. След възстановяването си Карерас обаче е засичан от папараците навсякъде с Джута, а през 1992 г. идва и официалната раздяла с първата му съпруга.

"Беше много труден период от живота ми, но за останалите неща съм твърде привилегирован", разкрива тенорът, който беше спасен за шест месеца в изолация с алтернативно лечения в комбинация с болезнени операции. "Бях малко егоист, кариерата беше много важна за мен. След това се опитах да се сближа с децата и семейството, станах по-мъдър ", допълва Карерас.

Въпреки че в средата на 90-те двамата с Джута се разделят, години по-късно се засичат във Виена и старата искра се разпалва отново.

"Случи се през 2004-а, и двамата бяхме свободни, тя имаше 3 прекрасни деца", разкрива Карерас. Женят се на тайна церемония две години по-късно и от този момент стават неразделни - тя пътува с него за всичките му концерти. Очаква се Джута да го придружава и в София за събитието. На 3 декември в зала 1 на НДК Карерас ще бъде подкрепен от бенда на Любка Биаджони "София Симфоникс Оркестра". Диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай